Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Халепа для Сихівського суду: ГПУ подасть апеляцію на рішення про штраф для митника-хабарника

Генпрокуратура подасть апеляцію на вирок суду, яким екс-заступнику начальника Львівської митниці ДФС Володимиру Шокалу, затриманому за пропонування $40 тисяч хабаря, призначили покарання у вигляді 8,5 тисячі гривень штрафу.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган - пише Українська правда.

"Підсудному рано радіти – йдемо в апеляцію. Закликаю громадськість контролювати хід таких резонансних судових засідань", - процитувала вона слова Луценка.

Генпрокурор переконаний, що "таке беззаконня" в судах триватиме доти, доки не будують створені антикорупційні палати в існуючих судах.

Як повідомлялося раніше, екс-заступник начальника Львівської митниці ДФС Володимир Шокало, затриманий за пропонування $40 тисяч хабара, відбувся штрафом у 8,5 тисячі гривень. В рішенні суду сума хабаря зменшилася у 4 рази.

Нагадаємо, що Сихівський районний суд Львова визнав колишнього заступника начальника Львівської митниці Володимира Шокала винним у передачі хабаря у розмірі 10 тис. доларів військовому прокурору Львівського гарнізону та заступнику начальника відділу Управління захисту економіки у Львівської області за статтею про зловживання впливом. Про це «НГ. Львів» дізналися з тексту вироку від 28 серпня.

Шокало має сплатити штраф у 8500 грн та втратить право працювати в органах ДФС, державної влади та місцевого самоврядування на 3 роки.

У формулюванні обвинувачення Шокалу йдеться, що хабар у 10 тис. доларів він передав військовому прокурору та поліцейському «за вплив на прийняття рішення особою», а саме за прийняття рішення про закриття одного з кримінальних проваджень та непритягнення його до кримінальної відповідальності.

Віктор, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ