Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ХМЕЛЬНИЧЧИНА. „ГАЛ-INFO”. 31. 07.07. В Хмельницькій області побудують цементний завод

На території ВАТ "Подільський цемент", що розташований неподалік Кам'янця-Подільського, планується побудувати новий цементний завод, запуск якого заплановано на кінець 2009 року, і який виготовлятиме цемент «сухим способом». Про це «Гал-info» повідомив начальник Головного управління промисловості Хмельницької області Олександр Овчінніков.
З його слів минулого року була завершена перша стадія модернізації заводу, відповідно до якої замість природного газу для виготовлення цементу почали використовувати вугільний пил, що покращило якість цементу та зменшило енергозатратність виробництва. На перший етап модернізації ірландський інвестор ВАТ"Подільський цемент" вклав 12 млн. євро. Другий етап передбачає переобладнання виробництва з тим щоб виготовляти цемент сухим способом. На це інвестор готовий вкласти 40-80 млн.євро.
Зі слів Овчіннікова державної частки у ВАТ "Подільський цемент" не має, тому завод проводить реконструкцію коштами інвестора.  
Передбачається, що потужність заводу становитиме понад сім тисяч тонн продукції на добу, одна технологічна лінія зможе замінити нині діючих чотири. Також передбачається встановлення "рукавного фільтру", який значно зменшує викид шкідливих речовин в навколишнє середовище.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ