Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хобзей провів нараду з керівниками місцевих органів управління освіти

31 січня 2007 року відбулася нарада з керівниками місцевих органів управління освіти за участю начальника головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації Павла Хобзея. Під час наради було розглянуто питання про основні напрямки розвитку освітньої галузі; підсумки за зверненнями громадян; незалежне тестування учнівської молоді; робота відділів освіти і науки з питань попередження насильства у школі; фінансові питання. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
За даними головного управління освіти і науки ЛОДА, протягом 2002-2006 років надійшло 2 700 звернень. У 2006 році надійшло 573 звернення, ця цифра є меншою, ніж у 2005 році. Більшість звернень стосувалися питань працевлаштування, будівництва шкіл, атестації педагогічних працівників, тощо. Були і такі, в яких піднімалися питання зловживання службовим становищем керівників районних відділів освіти і науки, а також керівників навчальних закладів.
Складною, за словами Павла Хобзея, є ситуація з попередженням насильства у школах. Часто інформація про такі випадки надходить від ЗМІ, а не від керівництва школи, що свідчить про недостатню ефективність роботи шкіл у цій сфері.
На нараді був представлений план дій та заходів за ”Основними напрямками розвитку освіти Львівщини” у 2007 році. Зокрема, було наголошено на семи основних пунктах: розвиток мережі навчальних закладів, професійний розвиток педагогічних працівників, інформатизація, моніторинг та оцінювання якості освіти, створення безпечних умов навчання дітей, покращення освітніх послуг, що надаються дітям з особливими потребами, удосконалення виховної діяльності в школах.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ