Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ходорівська ОТГ «скорочує» віддаль до Львова

У Ходорівській об'єднаній територіальній громаді тривають ремонтні роботи на автодорозі Ходорів-Ходорківці. Це не лише покращить сполучення між Львовом та Ходоровом, а й дозволить скоротити доїзд до обласного центру на 6 км.

Про це Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України розповів заступник голови Ходорівської ОТГ Ярослав Костур.

Ремонтні роботи ведуться на чотирьох ділянках: Кологори-Лучани, Березина-Ходорківці, Вибранівка-Отиневичі, Нові Стрілища-Ходорів. Відремонтована дорога з'єднає Ходорів з трасою Львів-Івано-Франківськ. Донедавна ця дорога була у вкрай незадовільному стані. Глибокі вибоїни, зарослі узбіччя. За словами Ярослава Костура, водії автобусів відмовлялися їздити по ній.

На ремонт цієї дороги з державного бюджету виділено 154 млн грн. А от проектно-кошторисну документацію на ремонт дороги загального користування Ходорівська громада виготовила на умовах співфінансування  власні кошти. Обійшлася вона ОТГ у близько 70 тис. грн.

Цього року освоїти усі кошти, виділені на ремонт, не вдасться. Але вони не пропадуть, і ремонтні роботи продовжаться у наступному році.

«Ремонт доріг у нашій громаді є одним із пріоритетів, адже не секрет, що у багатьох населених пунктах вони у незадовільному стані. І мешканці нашої громади уже оцінили наші зусилля. Впродовж років ми не мали доїзду до Чорного Острова, а зараз туди можна добратися за 10 хвилин, -- говорить Ярослав Костур. І додає: – Добрі дороги – це зовсім інша якість життя для мешканців громади. Адже це полегшує надання їм послуг, сприяє безпеці і охороні здоров'я, адже прискорить доїзд пожежників чи медиків. Безумовно, добрі дороги сприятимуть і розвитку бізнесу та активності нашого населення. Хочу підкреслити, що без утворення ОТГ цих доріг на Ходорівщині не було би ще довго, адже для їхнього ремонту ми би не мали ні права, ні можливостей».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ