Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ходорковський: революція в Росії неминуча

Російський бізнесмен і опозиційний політик Михайло Ходорковський заявив, що революція в Росії неминуча. Із такою заявою він виступив на прес-конференції, яку транслював "Дождь".

Ходорковський висловив упевненість, що Росії потрібен президент, який "без викрутасів покине свою посаду через два терміни, покине її назавжди".

За його словами, в Росії стався "антиконституційний переворот", ухвалюють репресивні закони. "Повернення в правове поле в цій ситуації - це революція". Зробити революцію мирною, підсумував він, є "нашим спільним завданням".

Відповідаючи на запитання Bloomberg про те, наскільки вистачить резервів влади, опозиціонер висловив упевненість, що їх вистачить лише до 2017 року.

Нагадаємо, напередодні повідомляли, що Слідком РФ запідозрив Ходорковського в убивстві. Михайло Ходорковський у 1997-2004 рр. був співвласником і головою нафтової компанії "ЮКОС". 25 жовтня 2003 року його заарештували за звинуваченням у розкраданнях і несплаті податків. Ходорковський провів в ув'язненні більш ніж 10 років, після чого наприкінці 2013 року був помилуваний російським президентом Володимиром Путіним. Після звільнення Ходорковський поселився зі сім'єю у Швейцарії, де отримав посвідку на проживання.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ