Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Холодницький не знає, куди втік суддя Чаус

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький не має даних про місцезнаходження викритого на хабарі судді Миколи Чауса. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

При цьому він допустив, що той може бути в Криму.

"Це більше питання до директора НАБУ, де повинні вживати оперативних заходів, щоб встановити його місцезнаходження. Крим – це також Україна. Можливо, він на території України, можливе в Білорусі, Росії я не можу точно сказати", – заявив Холодницький.

Суддю Чауса 9 серпня упіймали на хабарі: він вимагав та отримав 150 тисяч доларів США (понад 3,7 млн грн.). При цьому правоохоронці виявили банки з грошима.

10 серпня Чаус узяв відпустку до кінця літа.

11 серпня підозрюваний не з'явився на допит до НАБУ.

Поки що він не може бути затриманий, оскільки користується суддівською недоторканністю. Зняти її може лише Рада, яка зараз перебуває на канікулах.

Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він приймав рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому "Юра Єнакіївський" зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії в Монако.

Чаус підпадав під люстрацію, входив у список на люстрацію Мін'юсту – однак продовжував працювати суддею.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ