Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Храми Львова відзначають Преображення Господнє. Порядок богослужінь

Християни східного обряду відзначають 19 серпня свято Преображення Господнього. Це одне з дванадцяти найбільших свят у християнському календарі

Згідно з Євангелієм, Ісус взяв із собою трьох учнів — Петра, Якова та Івана і вирушив з ними на гору. У момент преображення Господь дав можливість їм побачити поєднання двох природ у Христі: божественної і людської.

У народі це свято ще називають Яблучним Спасом, бо цього дня християни приносять до храму перші плоди (яблука, груші, сливи), щоб там їх освятити.

За інформацією прес-служба Львівської міської ради, у Львові престольний празник на свято Преображення відзначають три храми міста.

Зокрема, такі:

 УГКЦ, Храм Преображення ГНІХ (вул. Краківська, 21). Парох: о. Ярослав Чухній. Святкове богослужіння розпочнеться об 11.00 год.

УАПЦ, Храм Преображення ГНІХ (вул. Ковельська, 37). Настоятель: о. Тарас Машталір. Святкове богослужіння розпочнеться об 11.00 год.

Храм Преображення ГНІХ (вул. Роксолани, 43). Настоятель: о. Володимир Біловус. Святкове богослужіння розпочнеться об 11.30 год.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ