Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хрести будуть дерев’яні, щоб віднадити злодіїв - Хресна дорога на Високому замку

Хресну дорогу у львівському парку Високий замок відновлять: встановлять нові хрести, молитовні таблиці та дві фігури молитовних жінок. Це станеться вже цієї п’ятниці, 17 листопада.

Два місяці тому вандали понівечили Хресну дорогу на Високому замку, яку було встановлено у 2010-2013 рр., вщент розбили хрести на деяких стаціях, зірвали кріплення молитовних таблиць, а також зруйнували фігури побожних жінок  на 8 стації.

БФ «Справа Скарбека» за сприяння небайдужих львів’ян вдалось відновити понівечені стації. А вже цієї п’ятниці  буде встановлено нові хрести, кріплення  молитовних таблиць та дві фігури. Нові хрести та кріплення виготовлені з дерева, щоб не приваблювати мисливців за металом. З часом буде замінено всі хрести Хресної дороги на дерев’яні.

«Нам вдалось в короткий термін відновити понівечені стації Хресної дороги. Ми звернулись у відповідні установи, щоб забезпечити тут патрулювання поліції, освітлення та належне облаштування дороги, по якій люди щодня ходять і моляться», - прокоментував Назарій Брезіцький, президент БФ «Справа Скарбека».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ