Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Хронологія боїв в районі АТО. Карта

Генеральний штаб ЗСУ опублікував хронологію подій в районі проведення антитерористичної операції 03 – 09 лютого 2017 року.

Обстановка на Маріупольському напрямку 03 - 07.02.2017.

Російськими окупаційними військами завжди приділялася значна увага Маріупольському напрямку, як одному із стратегічних напрямків, що забезпечить. у разі ескалації конфлікту та розв’язання повномасштабної агресії, суходільний шлях між півостровом Крим та територією РФ.

Тому підтримання напруженості у цьому районі є одним із пріоритетних завдань російських терористичних військ.

Впродовж 03 - 07.02.2017 обстановка на Маріупольському напрямку залишалася складною.

Найбільш напружена обстановка склалася у районах н.п. Широкине, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське, Талаківка де російськими терористичними військами продовжувались обстріли наших військ.

Всього впродовж зазначеного періоду в районах цих населених пунктів підрозділи сил АТО піддавалися обстрілам понад 150 раз. Зброя, яка повинна бути відведення на встановлені відстані та у визначені райони російськими окупаційними військами застосовувалась 48 разів – 122 та 152 мм артилерійськи системи, РСЗВ БМ-21 “Град”, 82 та 120 мм міномети, танки. По нашим військам було випущено понад 1000 мін та снарядів.

Обстановка в районі н.п. Авдіївка впродовж 03 - 07.02.2017 залишалася складною, але контрольованою з боку ЗС України.

Противник продовжував обстріли наших позицій не залишаючи прагнення вогневого витіснення наших підрозділів із займаних позицій.

Усього протягом зазначеного періоду противник здійснив 47 обстрілів, під час яких 60 разів застосовувались різні види забороненої зброї

(1083 мін/снарядів).

8 лютого 2017 року

На Донецькому напрямку зі 152 міліметрової артилерії російсько-окупаційні війська обстрілювали Луганське. З мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Невельське, Верхньоторецьке, Кам’янку, Авдіївку, Опитне, Піски, Троїцьке, Луганське, Миронівське та Зайцеве. По Луганському та Авдіївці вогонь вели танки.

На Луганському напрямку з артилерії 152 та 122 міліметра загарбники обстрілювали Новотошківське та Кримське. З мінометів – Малинове, а з гранатометів і стрілецької зброї – Катеринівку, Попасну, Кримське, Новозванівку, Жовте та Новоолександрівку. По Новозванівці вели вогонь БМП та БТР ворога.

На Маріупольському напрямку зі 152 та 122 міліметрової артилерії обстріляли Мар’їнку, Лебединське та Широкине. З мінометів – Широкине і Гнутове, а з гранатометів та стрілецької зброї Лебединське, Водяне, Павлопіль та знову ж – Широкине та Гнутове.

У результаті артобстрілу російсько-окупаційними військами позицій ЗС України, на Маріупольському напрямку виведено з ладу електричну підстанцію. Внаслідок обстрілу знеструмлено кілька населених пунктів, що знаходяться у безпосередній близькості до лінії розмежування. Серед них Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Водяне, Лебединське та Сартана. Також була знеструмлена та припинила роботу маріупольська газорозподільча станція. У результаті відновлювальних робіт частково відновлено електропостачання. Повністю відновити подачу електроенергії до населених пунктів планують вже за кілька годин.

Загалом в районі АТО зафіксовано за добу 82 обстріли.

9 лютого 2017 року

Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої контактної групи від 01.02.2017 щодо припинення вогню з 00.00 9 лютого вздовж усієї лінії розмежування сторін, російсько-окупаційні війська продовжили обстріли наших позицій із застосуванням широкого спектру наявного озброєння, у тому числі із забороненого Мінськими домовленостями.

Найбільшу активність противник проявляв на Донецькому напрямку в районах населених пунктів Луганське, Зайцеве, Опитне, Піски, Шахта Бутівка, Верхнє Торецьке.

На Маріупольському напрямку з мінометів – Павлопіль, Новотроїцьке, Широкине, Мар’їнка, Гнутове, Лебединське, Водяне, Широкине.

За добу зафіксовано 61 обстріл.

У подальшому очікується продовження ведення прицільних обстрілів по нашим позиціям (особливо в темну пору доби), в тому числі із застосуванням важкого озброєння, з метою недопущення інженерного обладнання, здійснення провокації в рамках Мінських домовленостей та психологічного виснаження підрозділів, що обороняються.

Слід зазначити, що протягом зазначеного періоду бойових зіткнень з противником не зафіксовано. Враховуючи втрати противника в особовому складі та ОВТ, противник не вдається до штурмових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ