Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Хто доручив Яценюку формувати єдиний список опозиції? – голова ЛОО УДАР

Справжньої опозиції в парламенті не існує, там просто є люди зі своїми бізнес-інтересами. Ті 17 пунктів поправок, які опозиції вдалося внести до закону про вибори – це все дурня. Ключові речі – прохідний бар’єр, створенні блоків та співвідношення мажоритарної і пропорційної системи, – залишилося таким, як і в законопроекті Партії регіонів. Про це сьогодні, 21 листопада, під час прес-конференції у львівському прес-клубі заявив голова Львівської обласної організації партії «УДАР» Віталія Кличка Ярослав Гінка.

«Європі цим законом вдягнули «рожеві окуляри». Однак наш лідер Віталій Кличко, перебуваючи в Брюсселі, все пояснить європейській спільноті і Венеціанській комісії», – додав він.

Ярослав Гінка дорікнув парламентській опозиції в бажанні перетягнути на себе роль основних опозиціонерів.

«Кілька місяців КОД говорить про одного кандидата на мажоритарних округах, однак парламентська опозиція заявила про це лише зараз, після прийняття закону про вибори. Хто це буде робити? Яценюк та парламентська опозиція? Я не думаю, що народ України доручив це саме тим партіям. Є ще як мінімум 5-6 політичних партій, здатних представляти українську громаду», – заявив Гінка.

Ударівець додав, що його партія не боїться 5 % бар’єру, бо, попри «замовну соціологію», долає його.

Гінка стверджує, що парламентські опозиції нічного гордилися поправками, які вона внесла до закону про вибори, адже ключові речі в закон не потрапили. Йдеться про відкриті списки та принцип формування виборчих округів.

Також він дорікнув опозиції, яка, попри заяви, не оголосила про бойкот виборів після арешту Тимошенко.

На думку Гінки, навіть якщо опозиції і вдасться висунути єдиний список мажоритарних кандидатів, обов’язково будуть нюанси.

«Я просив би журналістів подивитися, які люди з Львівщини потраплять в той мажоритарний список. Переможуть на виборах адмінресурс і гроші, не залежно від того, який список висунуть», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ