Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто і на яких підставах здійснює рейдерство ТРЦ «Victoria Gardens»

Звільнений у грудні 2016 року керівник ТРЦ «Victoria Gardens» Оджаклі Айтач спільно з двома громадянами України Петром Бігуном та Юрієм Губіним намагаються незаконно захопити підприємство на підставі підроблених у Туреччині документів.
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

Про це сьогодні, 27 вересня, під час прес-конференції розповів Євгеній Король - директор Товариства, якому належить ТРЦ «Victoria Gardens», передає кореспондент Гал-інфо.

Як відомо, найбільший у Західній Україні ТРЦ належить ТзОВ «Фенікс-Капітал». Цим товариством, своєю чергою, володіє компанія «Глобкон Лімітед», яка належить двом громадянам Туреччини – Бураку Башлілару та Хазінедароглу Юміт Сюлейману.

За словами Євгенія Короля, рейдери Оджаклі Айтач спільно з Петром Бігуном (фіктивний покупець ТРЦ, у минулому слідчий прокуратури Києва) та Юрієм Губіним (фіктивний продавець ТРЦ, у минулому працівник СБУ та податкової міліції) підробили довіреності, начебто видані їм у Туреччині від імені власників компанії «Глобкон Лімітед». У довіреностях йдеться про уповноваження Губіна представляти їхні інтереси.

Цікаво, що на підставі довіреностей рейдери також підробили договір купівлі-продажу ТРЦ за смішну суму – 100 тисяч гривень, хоча фактична вартість об’єкта 80 млн доларів. Окрім цього, зловмисники сфальсифікували документ, згідно з яким компанія «Глобкон Лімітед» вибуває зі складу учасників ТзОВ «Фенікс-Капітал», а Євгенія Короля звільняють з посади директора Товариства і призначають на цю посаду Оджаклі Айтача. 

Як достовірно відомо чинному керівництву ТРЦ «Victoria Gardens», фальшиві документи були виготовлені на підставі підроблених паспортів Хазінедароглу Юміт Сюлеймана та Бурака Башлілару. Вони також засвідчили, що довіреності містять підписи, які виконані з наслідуванням підписів турецьких власників ТРЦ «Victoria Gardens» та насправді їм не належать.

За вказаним фактом турецькі правоохоронці вже порушили кримінальне провадження, в рамках якого спільників Оджаклі Айтача затримали, а його самого оголосили в розшук. В Україні розгляд справи досі триває, та, на думку керівництва ТРЦ «Victoria Gardens», безпідставно затримується.

Варто також зазначити, що зловмисники двічі намагались здійснити рейдерську атаку на ТРЦ - 23 червня та 15 вересня 2017. Про деталі захоплення читайте невдовзі на Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ