Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Хто краще знає закон ОПОРА чи Сліпецький – це з`ясує міліція

Представники ОПОРИ звинуватили голову Львівської міської виборчої комісії Ігоря Сліпецького в порушенні виборчого законодавства. Натомість Ігор Сліпецький заявив, що «опорівці», на жаль, не знають виборчого законодавства.

Отож, ОПОРА поширила таке повідомлення: «На дільниці села Пасіки-Зубрицькі Давидівської громади зафіксовано присутність як спостерігача голови Львівської міської виборчої комісії Ігоря Сліпецького, який у цій комісії представлений від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували присутність на дільничній виборчій комісії №460961 Ігоря Сліпецького, який на даний час є головою Львівської міської виборчої комісії.

На ДВК чоловік був зареєстрований як офіційний спостерігач одного з кандидатів на посаду голови Давидівської громади (номер посвідчення – 28).

Також представники ОПОРИ помітили, що Ігор Сліпецький взяв документи із списками виборців і почав їх фотографувати.

Варто наголосити, що у цих списках містяться персональні дані виборців, а також дані про те, чи прийшла, власне, людина голосувати на дільницю.

Щодо самого факту присутності чинного члена виборчої комісії на дільниці як спостерігача, то варто наголосити, що згідно із вимогою законодавства член комісії не може працювати офіційним спостерігачем.

Відтак щодо даного факту з ознаками порушення законодавства представники ОПОРИ повідомили поліцію, яка прибула на місце події. Водночас сам Ігор Сліпецький заявив, що йому перешкоджають в його роботі спостерігача.

Наразі правоохоронці розбираються в ситуації, що виникла.

Своєю чергою у коментарі Гал-інфо Ігор Сліпецький зазначив: «Як офіційний спостерігач, я мав право  знайомитися зі списками виборців та здійснювати фото- та кінозйомку, не порушуючи при цьому таємниці голосування . Це я буквально цитую закон. Члени ОПОРИ почали перешкоджати  мені як офіційному спостерігачеві, чим порушили виборче законодавство, а саме частину 7 статті 65 Закону про місцеві вибори. Коли приїхали працівники міліції, я написав заяву-скаргу на представників ОПОРИ. Також я склав акт про порушення моїх прав. Дуже шкода, що працівники ОПОРИ не знають як слід виборче законодавство».   

Додамо, що сьогодні, 18 грудня, у шістьох об'єднаних громадах на Львівщині, що налічують майже 50 тис. виборців, відбудуться перші вибори. Окрім міських і сільських голів, обиратимуть також 140 місцевих депутатів.

Зокрема, відбулись вибори у Давидівській ОТГ. Тут обирали голову Давидівської сільської громади та 26 депутатів громади, 9,8 тис. виборців. Окрім Давидова до складу нової громади увійшли ще 11 сіл.

Кандидати на голову Давидівської сільської громади.

Андрій Баран (24 роки). Іде самовисуванцем, навчається в Українській академії друкарства.

Віталій Дяків (22 роки). Є головою Давидівської сільської ради. Балотується як самовисуванець. Однак кілька днів назад «Батьківщина» разом із «Народним контролем» та «Громадянською позицією» офіційно заявили про підтримку Дяківа на виборах голови Давидівської громади.

Володимир Керницький (51 рік). Тричі обирався сільським головою Пасік-Зубрицьких (у 2010, 2014 та 2015 роках). Від грудня 2013 року по березень 2014 року працював також головою Пустомитівської райдержадміністрації. Усі рази балотувався як самовисуванець.

Михайло Кравець (58 років). Виконавчий директор пустомитівської районної асоціації «Громади Пустомитівщини». У 2010 році став депутатом Пустомитівської районної ради від партії «Сильна Україна», у 2015 році балотувався туди ж від БПП «Солідарність», однак не пройшов (набрав 25%). Є радником народного депутата від БПП «Солідарність» Богдана Дубневича.

Фото - dailylviv.com.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ