Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Хто живе? Аферист", - односельці про свого сусіда Михайла Охендовського

Триповерховий будинок Михайла Охендовського, що займає більшу частину ділянки у 600 квадратних метрів, розташований у курортній зоні біля Києва, - УНІАН з посиланням на ТСН.

Один день із життя голови ЦВК: триповерховий будинок у курортній зоні біля Києва. Там кореспонденти ТСН роздивились із десяток охоронців, престижні іномарки, яких немає у декларації про доходи чиновника, йдеться у сюжеті ТСН.

Також журналісти були вражені, що в незаасфальтованому селі є асфальт і закінчується він рівно біля будинку Михайла Охендовського - голови ЦВК, якого підозрюють у вимаганні хабаря за вирішення питань у проблемних виборчих округах.

Триповерховий будинок Михайла Охендовського розташований у курортній зоні біля Києва. Колись за право мати тут шмат землі громадяни вистоювали черги по 15-20 років. Поряд із воротами з самого ранку чатують охоронці: четверо на вулиці й стільки ж у середині. Періодично бодигарди міняють один одного. Вони ж і супроводжують господаря і вдома, і на роботі.

Навколо території - триметровий паркан. Роздивитись щось - майже нереально. За огорожею висаджені туї - останній крик моди українських можновладців. Крім того, що високі дерева заважають щось роздивитись, існує забобон, що вони нібито захищають від злих поглядів. 

Фасад будинку, який виходить на вулицю вражає скромністю. На перший погляд здається, що будинок невеликий. Але це лише на перший погляд. З іншого боку видно, що будівля займає більшу частину ділянки у 600 квадратних метрів. Заввишки три поверхи.

Щойно з'являється камера - охорона ховається за ворота. Дзвонимо у двері та кличимо господаря - Михайла Охендовського, у відповідь - тиша. Вмикається електронне вічко на дверях: ретельно роздивляються журналіста, але поговорити ніхто так і не виходить.

Кортеж Охендовського виїжджає в місто: голова ЦВК - на представницькому Мерседесі, вартістю понад 100 тисяч доларів, охорона - на джипі "Нісан" і двох Фольксвагенах - це ще по 40 тисяч "зелених". Коментувати, що це за машини, Охендовський не хоче. В його декларації за минулий рік фігурує лише Лексус.

Жителі села "Горенка", що під Києвом, добре знають, хто живе за високим парканом, і чому він не виходить. "Хто живе? Аферист", - кажуть вони.

Він став відомим тут за часів президента Януковича. Тоді Михайло Охендовський допоміг прокласти в незаасфальтованому селі асфальт. Нормальну дорогу підвели рівно до воріт чиновника.

А ще Михайло Охендовський користується державною дачею в Пущі-Водиці, однак відвідати її журналісти не можуть. Вона знаходиться на закритій території та ретельно охороняється державною охороною.


УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ