Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ІДІЛ підпалили нафтові свердловини в Мосулі

Бойовики "Ісламської держави" під час відступу перед наступом сил іракської армії в Мосулі підпалили тонни нафти, намагаючись зупинити штурм своєї іракської "столиці".

Тисячі сімей покинули місто, рятуючись від клубів диму, які вражають легені і горло. В міжнародному об'єднані Oxfam описують умови життя в Мосулі, як "прокурене пекло", повідомляє The Telegraph. 

Раніше міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон, посилаючись на дані спецслужб, повідомив, що Лідер ІД Абу Бакр аль-Багдаді покинув утримуване бойовиками іракське місто Мосул, до звільнення якого стала іракська армія.

20 жовтня елітні підрозділи іракської армії разом з курдськими військовими формуваннями "Пешмерга" за повітряної і наземної підтримки міжнародної коаліції на чолі з США, почали новий наступ з витіснення бойовиків "Ісламської держави" з сіл на схід і північ від іракського міста Мосул. 29 жовтня підтримувані Іраном іракські шиїтські загони почали наступ на позиції "Ісламської держави", які розташовані на захід від міста Мосул.

Після двох тижнів бойових дій в околицях, іракські війська вперше увійшли в район аль-Карама в місті Мосул, який контролюють бойовики "Ісламської держави"

1 листопада іракська армія відбила у ІДІЛ телецентр в Мосулі. Військові зайняли перший стратегічний об'єкт в іракській столиці ІДІЛ.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ