Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

ІДІЛ застосувала хімзброю в Іраку: сотні постраждалих

У результаті хімічної атаки бойовиків угруповання "Ісламська держава" (ІД) на півночі Іраку постраждали близько 600 людей, - Укрінформ.

"Обстрілів ракетами, начиненими хімічними речовинами, зазнало іракське місто Таза. Повідомляється, що постраждалі дістали хімічні опіки, вони страждають від задухи і зневоднення", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в результаті обстрілу загинула трирічна дівчинка. Вісім людей направлено на лікування до Багдада. У місто Таза прибули німецькі і американські експерти для проведення тестів на хімічні речовини.

ЗМІ неодноразово повідомляли про застосування хімічної зброї бойовиками "Ісламської держави". Зокрема, 9 березня агентство AP повідомляло про захоплення американським спецназом одного з членів ІД, який раніше був професійним військовим і спеціалізувався на хімічній зброї.

У 2013 році сирійська влада погодилася знищити запаси хімічної зброї і об'єкти його виробництва. Останні задекларовані запаси цього типу озброєнь були передані для подальшого знищення в червні 2014 року, проте західні країни висловлюють сумніви, що сирійська влада повідомила Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) про всі об'єкти.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ