Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Маневри у "Батьківщині": Ігор Коць стане депутатом Львівської облради?

У п’ятницю, 24 лютого, відбулось засідання Львівської обласної територіально-виборчої комісії. Під час засідання 7 кандидатів у депутати до Львівської обласної ради від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" подали заяви про відмову від балотування. Відтак, їх виключили зі списку. Цю інформацію Гал-інфо підтвердив голова Львівської обласної ТВК Микола Щур.

Зокрема, у коментарі для Гал-інфо Микола Щур повідомив: «Якщо кандидати, які були у списку, не мають бажання балотуватись, то вони можуть написати заяву-відмову: «Прошу мене виключити». І їх вже не буде у списку. Так і сталось. Сім кандидатів у депутати до обласної ради від «Батьківщини» подали заяви-відмови».

Також Микола Щур нагадав, за яким принципом сформовані списки кандидатів: «Місце кандидата у списку визначається за кількістю набраних голосів у виборчому окрузі  під час виборів. Таким чином формувався остаточний список кожної з місцевих організацій політичних партій, які отримали право на розподіл депутатських мандатів. Тобто це ті партії, які подолали 5-відсотковий  бар’єр".

Проаналізувавши дані ЦВК, Гал-інфо вдалось з’ясувати, хто з кандидатів від «Батьківщини» до Львівської обласної ради, вочевидь, стане депутатом внаслідок такої комбінації. 

Отож, заяву про відмову написали такі кандидати:

  1. Жмурко Богдан Михайлович.
  2. Шумінська Ольга Ігорівна.
  3. Барбара Михайло Михайлович.
  4. Капітанець Юрій Васильович.
  5. Муска Олег Васильович.
  6. Филипець Євген Юрійович.
  7. Косюта Василь Петрович.

Отож, список посунувся, і тепер у ньому кандидатом номер один став Ігор Вікторович  Коць, голова Львівської міської партійної організації "ВО "Батьківщина". Далі схема така: якщо хтось із чинних депутатів Львівської обласної ради  від тієї ж «Батьківщини» складе депутатські повноваження, то Ігор Коць стане депутатом.

Цікаво, кожен із семи перелічених кандидатів, які написали заяви-відмови, на місцевих виборах 2015 року отримали  від 14  до 15,5% голосів виборців. Натомість восьмий кандидат Ігор Коць, який піднявся на першу сходинку у списку, набрав 13,9% голосів. 

Довідка.

Коць Ігор Вікторович народився 5 травня 1985 року в Львові, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ "Гарантбуд", судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ