Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ігор Ліховий хоче поєднати культурний потенціал з туризмом

Українська культура сьогодні переживає свій ренесанс, а Львівщина є надзвичайно насиченою областю, де європейське бачення  поєднано з національними традиціями — зазначив сьогодні під час брифінгу міністр культури та туризму України Ігор Ліховий. Проте культурні багатства, за його словами тягнуть також низку проблем, пов’язаних насамперед з фінансуванням галузі культури.
 Попри все міністр зазначив, що велика увага приділяється програмі відродження замків, підняттю статусу Львівської галереї мистецтв а також розвиткові „зеленого туризму” на теренах нашої області. „Нам потрібно поєднати наш культурний потенціал з туризмом, бо на якомусь етапі ці вектори чомусь розійшлися. Пріоритетом в Україні має бути культурний туризм, ці речі невід’єднані. Можливо у структурі області чи міста буде навіть створено окремо управління туризму” — зазначив Ігор Ліховий.
 Він також зазначив що передусім туризм потрібно розвивати серед молоді для виховання патріотизму і розповів що для цього для підтримки станцій юних туристів міністерство планує залучати туроператорів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ