Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ігор Шурма: Харків практично не відчуває економічної кризи у підготовці до Євро-2012

Місто Харків інтенсивно готується до проведення Євро-2012. У ході підготовки освоєно 114 млн. грн. Їх використали на інфраструктуру всього міста, а саме на летовище, дороги, готелі, і, звичайно, стадіон. Про це сьогодні, 14 листопада, під час брифінгу повідомив заступник міського голови Харкова Ігор Шурма.

На даний момент на стадіоні „Металіст”, який готують для проведення чемпіонату Євро-2012, триває реконструкція. Реконструйовані трибуни та частина під’їзних зон. Залишилось виконати роботи з дахівкою, частиною під’їзних зон та освітленням, зазначив Ігор Шурма. Він також додав, що недавно Харків відвідувала комісія УЄФА і була задоволена результатами підготовки міста.

Шурма зазначив, що гарантія успіху підготовки міста до проведення чемпіонату – це скоординовані дії бізнес-еліти, місцевої та обласної влад. „На підготовку Харкова до Євро-2012 з міського бюджету буде виділено 60 млн. грн., 200 – з обласного, а решту вкладатиме місцевий інвестор. Таким чином буде покращена інфраструктура усього міста, а стадіон „Металіст” перетворять на „Металіст-сіті”, що включатиме ряд будівель для тренувань вихованців дитячо-юнацької школи, та стадіон, які відповідатимуть європейському рівню”, - говорить Шурма.

За його словами, місто Харків є прикладом злагодженої політики трьох гілок для того, щоб підготувати місто до Євро-2012, а головне – для подолання фінансово-економічної кризи. Він наголосив, що оскільки інвестиційні кошти вкладає місцевий інвестор, то Харків майже не відчуває фінансової кризи у підготовці. Проте є інша проблема – в Україні є поділ міст на основні та запасні, що гальмує процес підготовки усіх міст. Ігор Шурма зазначив, що чемпіонат буде проходити у 8 найпідготовленіших містах України і Польщі, до чого впевнено готується Харків.

Що ж до підготовки Львова, який входить у список основних міст, за словами Шурми, в даному випадку у підготовці міста потрібно налагодити таку ж систему співпраці міської, обласної влад та бізнес-еліти, як у Харкові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ