Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Ігри Нескорених» пройдуть пішою ходою від Cамбора до Cприні

10 липня 6:15 до Самбора прибуває 8-й Змагальний потяг Єднання України «Труханівська січ» з учасниками військово-спортивної патріотичної гри «Ігри Нескорених», повідомив кореспондент Гал-інфо.

Близько 300 пасажирів потягу, представники різних регіонів України разом з ровесниками з Львівщини подолають відстань від Самбора до історичного місця у Сприні пішою ходою «повстанським маршрутом». Протягом дня на маршруті заплановано зустрічі з громадами сіл Ралівка, Чуква, Блажів, Воля Блажівська та Звір.

Учасники військово-спортивної патріотичної гри «Ігри Нескорених» візьмуть участь у молебені у Церкві Вознесіння Господнього в с. Ралівка. На марші відбудеться спільна молитва у храмах усіх конфесій. Молодь відвідає музей національно-визвольної боротьби у Чукві та візьме участь у панахиді на могилі загиблого воїна АТО Івана Луцишина. По завершенні пішої ходи заплановано розгортання наметового містечка в районі села Сприні на поляні «Красна Іль», де протягом тижня відбуватимуться змагання та вишкіл, приурочений до 73 річниці створення Української Головної Визвольної Ради.

З приводу підготовки заходів 10-16 липня голова Самбірської районної ради Віталій Кімак зустрівся зі священиками УГКЦ та УПЦ КП Самбірщини Богданом Добрянським, Володимиром Лернатовичом, Борисом Зубалем, Василем Бухнієм, Романом Вовкуновичем та Степаном Лутчаком. Духовенство Самбірщини запевнило про свою підтримку пішої ходи та заходів у Сприні. Щодня у змагальному таборі відбуватиметься ранкова та вечірня молитва, духовні бесіди.  У таборі постійно перебуватимуть капелани УГКЦ, УПЦ КП та УАПЦ. А на головні святкування річниці УГВР запрошені єпископи різних конфесій.

Військово-патріотична гра «Ігри Нескорених» відбудеться 10-16 липня 2017 року в с. Сприня Самбірського району на базі спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» ім. Кирила Осьмака в межах святкування 73-річниці УГВР (Української Головної Визвольної Ради) та до 26-річчя Незалежності України.

Такі змагання в Самбірському районі проводяться впродовж останніх чотирьох років з метою залучення активної молоді та школярів України до військово-патріотичної гри, виявлення здібних дітей та підлітків, спрямування подальшого розвитку їх таланту і організація змістовного дозвілля.

Місцем проведення змагань визначено історичне місце, де у 1944 році була створена Українська Головна Визвольна Рада.

Такий патріотичний змаг молоді уперше набуде статусу загальноукраїнського. В «Іграх нескорених» візьме участь понад 500 хлопців та дівчат віком 15-18 років з усіх областей нашої держави. З числа учасників формуються Сотні з історичними назвами «Леви», «Булава», «Вовки», та «Гайдамаки», які діяли у періоді національно-визвольної боротьби в структурі корпусу «УПА-Захід». Окремі Сотні у липні 1944 року охороняли роботу Великого Збору, який проходив на лісничівці с. Сприня, де й зародилася історична УГВР.

Молодь змагатиметься у наступних конкуренціях: стрільба, повстанський біатлон, перетягування линви, розпалювання багаття, перегони, гирьовий спорт, армреслінг, відун, повстанська пісня. Один день змагань буде присвячений сходженню на гору Діл повстанським історичним маршрутом, де у 1944 році діяла підстаршинська школа УПА. Важливим елементом під час Ігор буде вивчення історії національно-визвольного руху українського народу під час Другої світової війни – доби УПА, а також сучасної військової справи.

Для учасників таборування будуть проведені показові навчання та презентація військових частин Самбірщини: інженерів-саперів, спеціалістів радіаційного, хімічного та біологічного захисту, авіаторів. Військові демонструватимуть роботу пошукових собак по виявленню мін та вибухових пристроїв. Демонструватимуть засоби інженерного озброєння та навчатимуть заходів безпеки у поводженню з вибуховими пристроями, а воїни-хіміки демонструватимуть засоби захисту від хімічного, біологічного та радіаційного ураження. Авіатори разом з десантниками планують продемонструвати стрибки з парашутом та методи виживання в умовах військових дій. Громадські волонтери «Білі берети» з Городоччини навчатимуть учнів у наданні першої медичної допомоги. Військові пригощатимуть учнівську молодь стравами, приготовленими на польовій кухні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ