Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

ІІ Міжнародний Фестиваль Параджанова на Левандівці

У п'ятницю, 11 серпня, о 12.00 год., в малій сесійній залі Львівської міської ради (каб. 230) відбудеться прес-конференція з нагоди ІІ Міжнародного Фестивалю Параджанова на Левандівці, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Учасниками медійної події будуть:

Оксана Кулик - в.о. начальника управління культури Львівської міської ради

Ірина Рибко - спеціаліст управління культури, координатор фестивалю

Олександр Агашков - директор КМЦ «Супутник»

Юлія Хомчин - культурна менеджерка, секретар депутатської комісії з питань культури, молодіжної політики та спорту

Анастасія Войтюк - кураторка проекту «Ніч театру»

Ярина Боренько - координаторка проекту «Parajanov Exchange»

Цього року Фестиваль стане майданчиком справжньої міжкультурної комінукації, де зустрінуться митці-учасники резиденції з Грузії, України, Білорусі та Польщі, аби крізь призму параджанівської естетики показати свій художній світ львів’янам та гостям міста.

З відкритими лекціями упродовж 25-27 серпня на Левандівку завітають мистецтвознавиця Діана Клочко, сценарист та кінокритик Сергій Тримбач та режисер і учень Сергія Параджанова Роман Балаян.

Також для гостей фестивалю – кіно просто неба в парку Левандівському, майстерки для дітей та дорослих , Ніч театру та концерт до Дня Незалежності.

Окрім того, впродовж 20-25 серпня відбудеться молодіжний проект Parajanov Exchange: до підлітків, які відвідують вокальну та театральну студії КМЦ «Супутник» завітають ровесники з драматичного гуртка Центру розвитку громади вірменського міста Діліжан.

Організатором ІІ Міжнародного Фестивалю Параджанова на Левандівці є управління культури Львівської міської ради.

Партнери: Інститут Адама Міцкевича у Варшаві, Програма Фонду Шерінга та спілки MitOst.e.V., ГО «Непротоптана стежина», ГО «Віз-Арт», офіс «Місто літератури ЮНЕСКО», Музей сновидінь в Києві, ГО «Дрім проджектс», Центр сучасного мистецтва Польщі, Мистецьке об’єднання «Дзиґа», Центр розвитку громади м.Діліжан, Німецьке агентство з громадянської освіти, Перша львівська фундація.

Інформаційні партнери: «Радіо Люкс», журнал «Країна», сайт «Gazeta.ua», радіо «SKOVORODA», Zbruc.eu.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ