Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ілларіонов: баланс сил у многокутнику Україна, Європа, Америка і Кремль змінився

Кремль спробує зараз домогтися за допомогою дипломатії, за допомогою «Мюнхена» 2014-2015 року від України того, чого йому не вдалося досягти на полі бою.

Про це заявив російський політичний експерт Андрій Ілларіонов в інтерв'ю Радіо Свобода. 

Він наголосив, що підхід Путіна полягає в тому, аби ізолювати Україну від Заходу, і якийсь успіх у цій справі в Кремля явно спостерігається.

По-перше, під час візиту Керрі, судячи з усього, була якась домовленість, щоправда, яка підтверджується тільки Кремлем і неодноразово вже про те, що створена якась група Нуланд-Карасін щодо України. Показово, що в цій групі, незалежно, на якому рівні вона створена, немає представника України. Тобто це повторення мюнхенського сценарію в найчистішому вигляді 1938 року, адже це вирішення долі, обговорення питань, що стосуються іншої держави, без представника цієї держави», — сказав Ілларіонов.

Експерт здивований тим, що США пішли на створення такої групи, хоча жоден представник Сполучених Штатів не підтверджував цього, жоден і не заперечував цього.

«Для Кремля створення такої групи дійсно є найважливішим. Мені здається, в цьому випадку Лавров і Путін вчергове обіграли простофілю Керрі, легко і невимушено запропонувавши йому цей варіант, а той з цим погодився. Після того, як Керрі повернувся в Білий дім і йому пояснили, яку дурницю він скоїв, власне кажучи, діватися, мабуть, нікуди, адже протоколи переговорів у Сочі, мабуть, є, мабуть, якусь згоду Керрі на це дав. Більш того, це стосовно Сполучених Штатів Америки, стосовно Європи ми бачимо, що єврокомісар з євророзширення приїхав у Київ і став умовляти українську владу на те, аби вона пішла на виконання мінських угод, причому ще й у зміненому порядку – зміна конституції, проведення виборів тощо. Став наполягати перед українською владою. Поки що це в нього не дуже вийшло, але та наполегливість, з якою з усіх боків лунають заклики про виконання мінських угод, свідчить про те, що, можливо, баланс сил у цьому многокутнику Україна, Європа, Сполучені Штати Америки і Кремль змінився», — заявив він.

fakty.ictv.ua

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ