Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Індія зацікавилася інвестиціями в Україну та українським експортом

Як повідомив Урядовий портал, Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України зустрівся з Нірмалою Сітхараман, державним Міністром комерції та промисловості Індії.

Під час зустрічі з індійською колегою Степан Кубів відзначив значне розширення українських експортних можливостей завдяки імплементації угоди про вільну торгівлю з ЄС та підписанню угоди про вільну торгівлю України з Канадою.

“Ми одночасно працюємо у двох напрямках: проводимо системні реформи для покращення умов ведення бізнесу всередині України та посилено працюємо над розширенням експортних можливостей для українських експортерів. Для інвесторів - це чудова можливість вигідно вкласти кошти в Україну”, - наголосив Степан Кубів під час спілкування з індійською колегою.

Нірмала Сітхараман відзначила високий потенціал можливостей експорту продукції, яка вироблена в Україні, та зауважила на важливості організації транспортного сполучення між нашими країнами.

“Нам з вами варто попрацювати над гарним транспортним коридором з півдня на північ, з портів Індії до портів України, щоб забезпечити хороші можливості доступу товарів на ринки ЄС та СНД”, - підкреслила Нірмала Сітхараман.

Сторони також зауважили важливість активізації торговельно-економічних відносин Україна-Індія та важливість акценту на співпрацю у сфері промисловості.

Найважливішими напрямками сторони визначили розширення співпраці у галузі літакобудування, модернізації промислового обладнання індійських підприємств машинобудівної та металургійної галузей, шахт глибокого підземного видобутку вугілля, постачання обладнання для підприємств енергетики, модернізації вузлів, агрегатів та іншого обладнання і устаткування, співробітництво    у галузі транспорту, співробітництво у сфері IT, включаючи експертну та технічну співпрацю для проведення в Україні широкосмугового доступу до мережі Інтернет у сільській місцевості, реалізація спільних інвестиційних проектів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ