Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Інфляція і очікування девальвації гривні погіршать настрої споживачів

Споживчі настрої українців у вересні можуть погіршитися на тлі девальваційних очікувань і зростання інфляції. Таку думку висловив Андрій Шевчишин, старший аналітик ГК FOREX CLUB.

По-перше, є сезонний фактор, який пов'язаний із завершенням відпускного періоду і необхідністю накопичення коштів. По-друге, восени, як правило, відновлюється девальваційний тренд.

«До сезонних тенденцій в цьому році може додатися зростаюча інфляція, яка поки що випереджає бюджетні прогнози. А якщо на додаток до інфляції та девальвації знизиться довіра населення до влади, споживчі настрої погіршаться істотно», – зазначає Андрій Шевчишин.

З іншого боку, на споживчому ринку зберігається тренд на відновлення настроїв. Дані за червень-серпень показали, що настрої перебувають на максимальних з другої половини 2014 року рівнях. Підтримують цю тенденцію відновлення економіки та зростання зарплат. І якщо не відбудеться ніяких катаклізмів, така тенденція збережеться.

Якщо ж говорити про вересень, то можна виділити активний сільськогосподарський сезон, який буде підтримувати доходи аграріїв.

На думку експерта, поки не почався опалювальний період, і не визначений рівень відсікання субсидій і пільг, споживання буде знаходитись близько літніх показників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ