Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інформація про змінену Програму захисту учасників АТО

У зв’язку зі вступом в силу Ухвали №1177 від 20.10.2016 р. Про внесення змін до ухвали міської ради від 23.04.2015 р. № 4520 «Про затвердження Програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції» Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій вважає за потрібне ще раз роз’яснити механізм роботи цієї Програми.

Хто має право на першочергове отримання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб.

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій з 14 листопада розпочав прийом документів від учасників АТО на виплату одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб у розмірі 100 тис. грн. з міського бюджету Львова і на включення до списків на отримання земельної ділянки за межами міста Львова. Станом на 15 листопада у Центрі зареєстровано 10 заяв учасників бойових дій згідно Програми №4520(зі змінами) «Про захист інтересів учасників антитерористичної операції». З яких: 2-є багатодітні, 1 має інвалідність ІІІ-ї групи, отриману внаслідок участі в бойових діях в зоні АТО, 1 учасник бойових дій - батько, який виховує дитину один, 6 в порядку загальної черги.

Першочергове право скористатись цією Програмою мають: інваліди війни ІІІ-ї групи і самотні учасники АТО, які мають на утриманні неповнолітніх дітей; у другу чергу багатодітні батьки, та батьки які мають на утриманні дитину з інвалідністю. Станом на 1 жовтня 2016 року у місті Львові зареєстровано 61 інвалід війни ІІІ-ї групи, 4 самотніх батька-учасника АТО, 70 багатодітних сімей учасників АТО, 31 учасник АТО, який виховує дитину-інваліда.

На виконання протокольного доручення комісії Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій за участю представників громадських організацій та добровольчих військових формувань працівники Центру в телефонному режимі повідомили пільгові категорії про те, що дана програма вступила в дію і вищеперелічена категорія учасників бойових дій має на неї першочергове право.

Кожен з них мають можливість отримати одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових потреб вже в цьому, 2016-му році, якщо звернуться до Центру з відповідною заявою до 28 листопада. Якщо зазначені категорії подадуть документи пізніше зазначеної дати, виплата буде здійснена вже у 2017 році.

Разом з заявою учасник АТО має подати визначений Ухвалою перелік документів:

1.​ Копії паспорта учасника АТО (1, 2, 10, 11 сторінки) та ідентифікаційного коду.

2.​ Довідку (форма № 2) про склад сім’ї та реєстрацію (дійсна протягом 1 місяця з моменту видачі), видана підприємством-балансоутримувачем житлового будинку, в якому зареєстровані заявники.

3.​ Копія посвідчення учасника бойових дій.

4.​ Копія довідки про безпосередню участь в АТО.

5.​ Копія довідки про те, що особі не надавалася у власність земельна ділянка для будівництва та обслуговування житлового будинку, видана Головним Управлінням Держземагентства у Львівській області. 

6.​ Копія посвідчення інваліда війни (при наявності).

7.​ Копія свідоцтв про народження дітей (для підтвердження статусу багатодітного батька).

8.​ Довідку з міської ради про перебування на квартирному обліку для учасників АТО (при наявності).

9.​ Копію посвідчення дитини-інваліда (при наявності)

10.​ Банківські реквізити

Звертаємо увагу пільгових категорій, з метою пришвидшення процесу отримання виплати ними, сьогодні між Львівським центром надання послуг учасникам бойових дій, ЦНАП і Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області було досягнуто домовленості, щоб в Центрі працював спеціаліст ЦНАП, в якого можна в нашому Центрі замовити і отримати довідку про те, що особі не надавалася у власність земельна ділянка для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Нагадаємо, за 2016 рік з міського бюджету на підтримку учасників АТО та їх родин було виділено 46 млн. грн.

Детальну інформацію та відповіді на всі питання Ви можете отримати в Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій за адресою вул. Пекарська 41.

Або за телефонами:

(032) 254-61-16

067 962 83 25

063 434 65 46

А також на сторінці в соціальній мережі: https://www.facebook.com/LCNPUBD/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ