Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іноземці з "Азову" кажуть, що їм відмовили у громадянстві України

Іноземці, які беруть або брали участь у АТО у складі полку "Азов", повідомляють, що в Адміністрації президента України відхилили подання на отримання українського громадянства для кількох з них через відсутність належних документів.

Зокрема причиною відмови стало те, що у їхньому запиті бракувало довідок про несудимість за тяжкі злочини, написав у Facebook росіянин Артем Єсенін, який входить до "Азову".

За його словами, документи подавали більше двадцяти бійців полку й "на кожного бійця була особиста рекомендація міністра внутрішніх справ Авакова".

Артем Єсенін додає, що отримати довідку про несудимість для них проблематично, адже більшість росіян з "Азову" перебувають у розшуку в РФ "за свою проукраїнську позицію в конфлікті на сході".

У прес-службі Адміністрації президента цю інформацію поки ніяк не коментують.

Водночас у відповіді на електронну петицію щодо громадянства для іноземних учасників АТО на сайті президента України згадується перелік документів, які потрібно подавати "особам, що мають визначні заслуги перед Україною". Серед них є довідка "про те, що особа на території іноземної держави не вчиняла тяжких або особливо тяжких злочинів, злочинів проти людства та не здійснювала геноцид".

У жовтні іноземці-учасники АТОпроводили акцію біля Адміністрації президента України, яка мала на меті привернути увагу до питання про їхнє громадянство. В АП тоді надали контакти, за якими можна звертатися щодо допомоги по оформленню українського громадянства для бійців АТО та порадили скласти відповідне подання на ім'я президента.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ