Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Інтерпол зняв з розшуку топ-чиновника часів Януковича

Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-керівника Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця через відмову українського суду застосувати до нього міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, - Апостроф.

Про це повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін.

"Це рішення комісії контролю за файлами Інтерполу. Причина - "найгуманніший суд у світі", який свого часу відмовив органу слідства в застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідно Сівець цим скористався і оскаржив червону картку", - сказав Єнін.

Також Інтерпол зняв з розшуку і дружину Сівця - громадянку РФ Марину Журавльову.

Відзначається, що Печерський райсуд Києва вже двічі відмовляв Головного слідчого управління ГПУ в задоволенні клопотання про дозвіл на заочне засудження Сівця. На даний момент ГПУ вже втретє звернулася з таким клопотанням до Печерського райсуду Києва.

ГПУ повідомила про підозру Сівцю і його дружині 26 травня 2016 року. Правоохоронці звинувачують їх у налагодженні схеми, коли іноземні покупці деревини в період з 2011 по 2014 роки оплачували так звані маркетингові послуги за отримання необхідних обсягів продукції. Ця схема дозволила підозрюваним отримати хабарів на суму 140 млн грн.

Апостроф

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ