Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Інтеру» і «СТБ» призначено позапланові перевірки за новорічні ефіри

11 січня Національна рада з питань радіомовлення та телебачення ухвалила рішення про призначення позапланових перевіркок телеканалів "Інтер" та "СТБ" за трансляцію на Новий Рік фільмів за участі артистів, що входять до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Телеканалу «Інтер» позапланова перевірка призначена за ліцензією на багатоканальне цифрове мовлення в мережі МХ-1 на звернення Служби безпеки України, а також громадянина Ковбика М.М.

Моніторингом Національної ради зафіксовано, що 30.12.2017, 31.12.2017, 01.01.2018 телеканал «Інтер» демонстрував фільми за участі Олега Табакова і Валентини Тализіної  «Москва сльозам не вірить» і «Іронія долі, або З легкою парою!».

Телеканалу «СТБ» позапланова  перевірка призначена за ліцензією на багатоканальне цифрове мовлення в мережі МХ-2 на звернення Служби безпеки України і громадян Ковбика М.М. і Корнєєва Є.Л.

Моніторингом Національної ради за 15.12.2017, 17 – 19.12.2017, 22.12.2017, 29.12.2017, 31.12.2017, 01.01.2018 зафіксовано, що телеканал «СТБ» демонстрував фільми «Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика», «Іронія долі, або З легкою парою!» «Москва сльозам не вірить», «Любов і голуби» за участі Наталії Варлей, Валентини Тализіної, Олега Табакова і Олександра Михайлова.

Демонстрування фільмів, одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці є ознакою порушення вимог абзацу 10 частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Після проведення позапланових перевірок Національна рада ухвалить відповідні рішення.          

Крім того, для того, щоб розглянути ситуацію комплексно, регулятор вирішив звернутися до телеканалів з вимогою надати записи святкових ефірів і за іншими ліцензіями – ефірною та супутниковою.  Узагальнені рішення будуть ухвалені після аналізу ефірів за усіма ліцензіями мовників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ