Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Інвестор з Китаю зацікавлений у реконструкції львівського аеропорту

Досвід будівництва аеропортів у Китаї, Шанхаї та Пекіні можуть застосувати у Львові. Інвестор з Китаю зацікавлений в реконструкції львівського аеропорту. Минулого тижня з представниками компанії в Києві пройшла робоча зустріч, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.
На зустрічі обговорювалися необхідні роботи, які потрібно провести при реконструкції міжнародного аеропорту. Зокрема, наголосили на необхідності реконструкції існуючого терміналу та будівництва нового, продовження злітно-посадочної полоси. Також обговорили необхідність побудови автомобільних стоянок та автоматизованої системи управління аеровокзальним комплекс та аеродромом. Попередній кошторис будівництва нового терміналу складає близько 1 107 784 569 грн.

В свою чергу представники Китайської сторони запропонували реалізацію даного проекту. Також компанія готова надати міждержавний пільговий довгостроковий кредит до 3%.

«Практично всі відомі аеропорти Китаю побудовані цією компанією. Також визначним є факт, що ця компанія не лише будує, але й залучає кошти. Якщо вони візьмуться за реконструкцію львівського аеропорту, то я впевнений, що побудують термінал, який відповідатиме всім вимогам сьогоднішнього часу. Щодо аукціону, то на сьогоднішній день нам відомо вже про щонайменше три компанії, які готові прийняти участь в аукціоні. Сподіваємося, що вже до кінця тижня будуть оголошені умови аукціону», - розповів заступник міського голови з питань підготовки до ЄВРО-2012, Олександр Жаріков.

Українські представники сподіваються, що компанія ознайомиться з нормативними документами, які будуть прийняті та опубліковані Урядом в найближчий час, та прийматимуть участь в аукціоні по визначенні інвестора для будівництва нового терміналу в міжнародному аеропорту «Львів».


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ