Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Інвесторам складно пояснити, що між Львівщиною і АТО 1,5 тис км

На Львівщині створюють комфортні умови для бізнесу, більше того, з інвесторами у буквальному розумінні спілкуються на пряму. Про це сьогодні, 25 березня, під час прес-конференції на тему: "Весняний Діловий Форум – зміна траєкторії розвитку. Нові стратегії, інструменти та ринки" у Львівському прес-клубі розповів начальник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис.

Як розповіли учасники прес-конференції, на Весняному Діловому Форумі, який відбудеться у Львові 15 квітня,  буде кілька панелей і однією із найважливіших – це польська панель.

«Цього року вперше до Форуму долучилася Львівська ОДА та управління інвестиційної політики. Заходи важливі в сенсі представництва. Якщо оцінювати потенціал країн, які інвестували в Львівщину, то Польща є лідером. Це наш партнер в економіці. Польська панель – це одна з найцікавіших речей цього Форуму. Поляки мають нам що розповісти, поділитись їхнім досвідом. Польські партнери добре розуміють ситуацію на Львівщині та не бояться інвестувати в економіку України, у них нема боязні перед ситуацією в Україні. Складно пояснити, скажімо, інвестору з Данії, що між Львівщиною і зоною конфлікту  1,5 тис км. Польська панель буде уособленням того, як під різними кутами можна дивитись на бізнес в Україні», - сказав Роман Матис.

Консул Генерального консульства Республіки Польщаіу Львові Влодзімєж Сульгостовскі зазначив, що на польській панелі увагу зосередять на досвіді реформ та можливостях для України.

Він додав, що там будуть представлені, як теоретики бізнесу, так і ті, хто вже займається бізнесом в Україні.

«Напрацьована тема і запрошені будуть дуже цікаві для інших осіб і дозволять далі розвивати бізнес і економіку», - сказав Влодзімєж Сульгостовскі.

Організатори кажуть, що інвестори мали б отримати після Форуму «розуміння легкого старту».

На запитання журналістів, чим Львівщина краща від інших регіонів з погляду інвестицій, Роман Матис сказав: «Львівщина краща від інших в першу чергу органами влади. Ми працюємо без бюрократії. Наше ставлення до бізнесу чесне і прозоре. Ми завжди доносимо до бізнесу і до всіх середовищ, щоб інформували про перепони. Провели шість нарад з правоохоронцями, ДФС, митницею. Сьогодні трапляються випадки хабарів, але чи не щотижня затримують когось на цих речах. Голова щотижня спілкується з керівниками і пояснюють, що люди приносять гроші... Ми спілкуємося з бізнесом на пряму, ми постійно в діалозі. Хороший метод впливу на ситуацію – це що два місяці ми в обов’язковому порядку збираємо нардепів від Львівщині і готуємо рекомендації по законодавчих змінах, які турбують бізнес. До кінця року покажемо суттєвий відрив».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ