Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ірак: бійці-шиїти завершили оточення Мосула

Підтримувані Іраном іракські бійці-шиїти заявляють, що завершили оточення утримуваного екстремістським угрупованням «Ісламська держава» Мосула, відрізавши бойовиків у цьому північному іракському місті від решти Іраку і від Сирії.

Група, яка об’єднує проурядові шиїтські загони бійців, повідомила, що їх наступ на західному боці Мосула з’єднав позиції з курдськими загонами «пешмерга».

«Пешмерга», урядові сили і союзні сунітські арабські племена вже утримують позиції на північних і південних околицях Мосула, у той час, як іракські сили вповільнили просування у східних районах міста.

Тим часом, іракські військові заявляють, що завдані 23 листопада очолюваною США коаліцією авіаудари «вивели з ладу» четвертий міст через річку Тигр у Мосулі. Таким чином бойовики «Ісламської держави» можуть використовувати лише один міст для постачань між двома частинами міста.

Угруповання «Ісламська держава» захопило друге за величиною місто Іраку Мосул влітку 2014 року.

Наступ із метою відновити контроль над цим містом розпочався 17 жовтня, це найбільша військова операція в Іраку відтоді, як американські війська залишили країну в 2011 році.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ