Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ірак зняв заборону на експорт української птиці

Ірак зняв заборону на експорт українського м'яса птиці. Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Відповідно до повідомлення гендиректора компетентного органу ветеринарної медицини Республіки Ірак, знято заборону на експорт м'яса птиці з України до Іраку.

Питання зняття обмежень на експорт української курятини розглядалося під час зустрічей членів делегації Держпродспоживслужби з представниками компетентних органів у рамках Генеральної сесії Світової Асамблеї Делегатів Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ), яка відбулася з 19 по 26 травня у Парижі (Французька Республіка). За результатами переговорів Держпродспоживслужба направила офіційні запити до торговельних партнерів України з проханням переглянути рішення про введення заборони на експорт української продукції птахівництва.

Цьому передувала робота Держпродспоживслужби зі стабілізації ситуації щодо грипу птиці на території України. Були вжиті необхідні заходи, передбачені інструкцією із профілактики грипу птиці, випадки локалізовані, населені пункти оздоровлені. За результатами вжитих заходів Держпродспоживслужба 14 травня поточного року направила в МЕБ фінальний звіт про оздоровлення території України від високопатогенного грипу птиці, який був опублікований на його офіційному ресурсі. Це означає, що з цього часу територія України визнається вільною від зазначеного захворювання.

Слід зазначити, що ефективні заходи та робота Держпродспоживслужби дозволили ще в січні 2017 року досягти домовленості з Європейським Союзом про взаємне визнання принципу регіоналізації щодо цього захворювання. Це дозволило відновити експорт продукції птахівництва із тих областей, де випадки пташиного грипу не фіксувалися.

Крім Іраку, про зняття заборони на експорт цієї продукції офіційно поінформувала Держпродспоживслужбу Держава Катар.

Довідково

З кінця 2016 року було зафіксовано 9 випадків у Чернівецькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Останній випадок реєструвався у лютому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ