Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іспанія просить суд видати міжнародний ордер на арешт Пучдемона

Прокурор Іспанії попросив суддю видати міжнародний ордер на арешт колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона. Про це повідомляє Independent.

Повідомляється, що Пучдемон відмовився бути присутнім на судовому засіданні у Мадриді у зв'язку із звинуваченнями в заколоті та участь у проголошенні незалежності Каталонії.

Нагадаємо, раніше Національна судова палата Іспанії викликала Пучдемона та його соратників на допит. Крім того, повідомлялося, що якщо вони не з'являться для дачі показань кожного з них оголосять в розшук для подальшого арешту.

Сьогодні, 1 листопада, Верховний суд переніс слухання у справі колишніх керівників Каталонії на 9 листопада 2017 року.

Крім того, Верховний суд задовольнив клопотання прокурорів надати поліцейський нагляд членам комітету ораторів Каталонського парламенту. Передбачається, що цей крок покликаний запобігти їх втеча з Іспанії. Зазначено, що в Мадриді у Високий суд на четвер і п'ятницю викликали колишнього прем'єр-міністра Карлеса Пучдемона і 13 членів його уряду. Тим часом шість членів комітету ораторів Каталонського парламенту, в тому числі Карму Форкадель, викликали у Верховний суд на четвер і п'ятницю.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ