Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Історичний проект – 100 років студентства
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Історичний проект – 100 років студентства

«100 років студентства» - це проект «Студвею». Як зазначають самі ініціатори проекту: «Ми сходили в архіви, поговорили з істориками, знайшли старі родинні фото і прочитали нерозбірливий почерк в щоденниках тих, кого вже немає в живих. Врешті – спробували відтворити образ українського студентства останнього століття»

На інтернет-сторінці проекту «100 років студентства» можна дізнатися історію українських спудеїв від 1917 року до наших днів. Проект щедро наповнений фотографіями, відео та архівними документами.

Так, наприклад, розділ «1917-1927» має наступну анотацію:

«За десятиліття в країні встигає змінитись декілька політичних режимів. Українські студенти живуть у різних геополітичних контекстах. Відбувається Українська революція, хтось емігрує, хтось пристосовується до пролетарської держави або ж займається в підпільних університетах. Більшовики приносять комсомол, робітничі факультети, інститути народної освіти, прийом до вишів за класовим походженням. Газети постійно друкують відмови дітей від батьків, бо горе тим, хто народився в сім'ї священика чи лікаря».

Цікавим (як і всі інші) є розділ "1937-1947" – доба Великого терору та Другої світової війни:

«Великий терор в університетах, Націонал-соціалістичний університет у Києві, конспекти поміж рядків політичних та художніх книг, воєнний патріотизм і поствоєнний дефіцит».

Яскраво висвітлено і останні 10 років життя українського студентства "2007-2017":

«Вводять обов'язкове ЗНО для вступу до вишів, міністр освіти каже, що красиві студентки навчаються гірше, цей самий міністр освіти дістає букетом по голові, студенти вимагають підписати Угоду про асоціацію з ЄС, влаштовують сквот всередині університету, виші просять не паплюжити їхню честь».

Більше інформації, фото, відео та документів інтернет-сторінці проекту «100 років студентства»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ