Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Італія очолила ОБСЄ та закликала сторони повністю виконати Мінські угоди

Італія з 1 січня перебрала від Австрії головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) і пообіцяла продовжити зусилля щодо імплементації Мінських угод. Про це йдеться на сайті ОБСЄ.

"Криза в Україні і навколо неї поставила під сумнів самі принципи, на яких ОБСЄ заснована. Італія продовжить підтримувати зусилля ОБСЄ з метою мирного врегулювання конфлікту і наполегливо закликає сторони повністю виконати Мінські угоди", - сказав глава МЗС Італії Анжеліно Альфано.

Крім того, він анонсував продовження "женевського формату" переговорів по Грузії, переговорів в форматі "5+2" по Придністров’ю і роботи Мінської групи щодо Нагірного Карабаху.

Як зазначив Альфано, ключовим пріоритетом Італії на час головування в ОБСЄ у 2018 році стане "зміцнення багатовекторного підходу як інструменту, який відновить «дух Гельсінкі» і подальше зміцнення миру, безпеки, стабільності і співпраці".

Повідомляється, що міністр закордонних справ Італії Анжеліно Альфано представить повний перелік пріоритетів італійського головування в організації на засіданні Постійної ради у Відні 11 січня.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ