Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Італійці допоможуть Львову підняти надання медичної допомоги до європейського рівня

«У Львові восени стартує програма за ініціативи Львівської мерії та італійської асоціації «ONG-Pobik», яка має на меті стимулювати розвиток медицини у Львові, надати матеріальну допомогу дітям з малозабезпечених сімей та підтримку молоді з фізичними вадами, можливість для неїповноцінно працювати, знайшовши себе у певній галузі, а також обмін досвідом кваліфікованого медичного персоналу між львівськими та італійськими фахівцями», - наголосив сьогодні, 25 квітня, під час прес-конференції генеральний президент італійської асоціації ONG-Pobik Паоло Федеріко Новеллі.
За його словами, львів’яни будуть отримувати хліб в руки, тобто кваліфікацію та досвід в Італії, а не милостиню від неї.
Головним завданням італійці та львів’яни вважають піднесення рівня медичної допомоги у Львові до загальноєвропейського. Відтак , висококваліфіковані лікарі зі Львова та Італії попрацюють у клініках обох країн задля обміну досвідом. Що ж стосується середнього медичного персоналу зі Львова, то їх практика в Італії триватиме декілька місяців.
Як зазначив Паоло Федеріко Новеллі, для того, щоб підвищити рівень швидкої медичної допомоги не достатньо лише кваліфікованих працівників та сучасної техніки, потрібна ще оперативність. А тому доцільно розвивати інформаційну ланку в галузі медицини. Йдеться про те, що потрібно створити теледопомогу, яка дасть можливість львівським фахівцям оперативно консультуватись з європейськими та створити інформаційний ланцюжок між львівськими лікарнями.
Для молоді з фізичними вадами влаштують навчальну практику в Італії. З набутим досвідом та знаннями вони швидше знайдуть роботу в Україні. Практика триватиме щонайменше рік. А для дітей з малозабезпечених сімей, окрім матеріальної допомоги організують короткотривалі пізнавальні поїздки до Італії.
Паоло Федеріко Новеллі наголосив, що «саме таким чином ми не просто надаватимемо допомогу матеріальну, а й розвиватимемо інтелектуальний та професійний потенціал Львова».
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ