Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Іванчук та сестри Музичук змагатимуться на турнірі в Гібралтарі

Сьогодні стартує традиційний шаховий фестиваль на Гібралтарі Tradewise Gibraltar Chess. Відкритий турнір з понад 250 учасниками – один з найсильніших та найкраще організованих заходів в світі, принймні саме така фраза з газети Financial Times першою зустрічає відвідувачів офіційного сайту змагання.

Цього року до участі в фестивалі організатори запросили справжніх велетнів шахового спорту, серед яких Фабіано Каруана і Хікару Накамура з США, Макс Лаш’є-Лаграв з Франції, під четвертим номером стартової таблиці – львів’янин Василь Іванчук, далі колишні претенденти на чемпіонський титул – Веселін Топалов з Болгарії, Борис Гельфанд з Ізраїлю та Майкл Адамс з Англії. Всього у відкритому турнірі заявлено 12 гросмейстерів з рейтингом понад 2700 пунктів.

Жіночий склад сьогоднішнього турніру теж надзвичайно сильний. Серед фавориток – чемпіонка світу Хоу Іфань з Китаю, Антуанета Стефанова з Болгарії, Анна та Марія Музичук з України.

Особливістю фестивалю в Гібралтарі є те, що жінки в турнірі змагаються на рівні з чоловіками, хоча для шахісток існує окремий залік.

В рамках фестивалю також відбудеться змагання серед “претендентів” (рейтинг не вище 2250 пунктів) та любителів.

Головний турнір пройде за швейцарською системою та складатиметься з 10 турів. Переможець отримає 23 тисячі фунтів стерлінгів, а переможниця – 15. Заключний, 10 тур відбудеться 2 лютого.

Chess.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ