Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. „ГАЛ-INFO”. 31.07.07. «Івано-франківськцемент-етерніт» контролюватиме західноукраїнських виробників залізобетонних виробів

Минулого тижня АМКУ дозволив компанії «Івано-франківськцемент-етерніт» отримати контроль над шістьма виробниками збірного залізобетону -- у Львівській, Івано-франківській і Закарпатській областях. Про це повідомляє видання «Деловая столица».
ТОВ «Івано-франківськцемент-етерніт» отримав дозвіл на концентрацію контрольних пакетів шести виробників залізобетонних виробів, зокрема ЗАТ «Завод будівельної індустрії» (Мукачево, Закарпатська обл.), ВАТ «Долінський завод залізобетонних виробів» і ВАТ «Залізобетон» (Івано-франківська обл..), а також трьох відкритих акціонерних товариств у Львівській області — Дрогобицькому і Червоноградськом заводах залізо-бетонних виробів та Миколаївському комбінаті будівельних конструкцій, з сукупним оборотом більше 70 млн грн. в рік.
За даними джерел «ДС», 51% компаній ТОВ «Івано-франківськцемент-етерніт» належить Тарасу Круцю, 49% розподілені між топ-менеджерами ВАТ «Івано-франківськцемент», зокрема 15% ТОВ «Івано-франківськцемент-етерніт» володіє нинішній глава правління «Івано-франківськцемента» Богдан Заяц, 14% — член правління Ігор Гельо, по 10% — комерційний директор Богдан Скріпюк і заступник відділу правління Василь Лютий.
Як зазначає видання, останнім часом «Івано-франківськцемент» активно нарощує обороти, контролюючи 45% ринку шиферу та 5% виробництва цементу України, і інтеграція в бізнес його власників шести заводів по випуску збірного залізобетону сприятиме нарощуванню прибутку, відтак ліквідності компанії. Поява у всіх заводів одного власника говорить про те, що власники «Івано-франківськцемента» вибудовують цілісний бізнес-холдинг, і не виключено, що, таким чином, бізнесмени готують його до продажу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ