Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Із "фантастикою" у чиновницьких деклараціях тепер розбиратиметься НАБ

Народні депутати підтримали законопроект №2873 "Про внесення зміни до статті 216 Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро України".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 238 народних депутатів.

Згідно із законом, уточнюється підслідність Національного антикорупційного бюро України шляхом віднесення до неї злочинів, передбачених статтею 366-1 «Декларування недостовірної інформації» Кримінального кодексу України.

«Ухвалення закону дає змогу вирішити технічну неузгодженість у питанні підслідності Національного бюро, що виникла внаслідок різниці у часі набрання чинності змінами до Кримінального та Кримінального процесуального законодавства», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зазначається, що 14 жовтня 2014 року парламент ухвалив закон про Національне антикорупційне бюро, який набув чинності 20 січня цього року.

Відповідні зміни були внесені й до статті 216-ї «Підслідність» Кримінального процесуального кодексу України. До цього часу поза увагою зазначених змін залишалася стаття 366, якою Кримінальний кодекс України був доповнений 26 квітня 2015 року - «Декларування недостовірної інформації».

Зокрема, ця стаття передбачає позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років за внесення до декларацій недостовірних відомостей особами,  уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ