Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Із серпня львів'яни платитимуть 4,5 грн за проїзд у електротранспорті

У Львівській міській раді та ЛКП "Львівелектротранс" обговорили підвищення вартості проїзду у електротранспорті. Відтак, із серпня львів'яни платитимуть 4,5 грн за проїзд у трамваях та тролейбусах. Про це повідомили сьогодні, 23 червня, на прес-конференції, інформує кореспондент Гал-інфо.

Як повідомив Олексій Зварич, заступник директора з економіки ЛКП «Львівелектротранс», востаннє тариф на проїзд у електротранспорті переглядався у червні 2014. Відтоді ЛКП "Львівелектротранс" отримало великі збитки.

"У 2015 році ЛКП "Львівелектротранс" отримав 51 млн грн збитку, у 2016 - 61 млн грн, тільки за півроку 2017 - 25 млн грн. Вартість проїзду у розмірі 4,5 грн є цілком обгрунтована, оскільки вартість запчастин до трамваїв та тролейбусів зросла удвічі, вартість електроенергії також зросла", - зазначив  Олексій Зварич.

За словами Олександра Одинця,  в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, такий тариф є погоджений та перевірений спеціальною комісією  департаменту житлового господарства та інфраструктури.

"Ми будемо виносити це питання на громадські обговорення. За попередньою інформацією, наступного тижня буде оголошено дату громадських слухань, і усі охочі зможуть прийти на обговорення", - додав Олександр Одинець.

Марія Ванько, завідувач відділу соціально-економічного і правового захисту працівників Львівської обласної організації профспілки працівників ЖКГ, повідомила, що питання підняття тарифу зараз є на часі, адже у ЛКП "Львівелектротранс" є великий брак кадрів серед водіїв, зокрема, бракує близько 60 водіїв трамваїв та близько 30 водіїв тролейбусів.

"Ми хочемо, щоб водії отримувати вищу зарплату та мали бажання працювати", - сказала Марія Ванько.

Додамо, що питання підвищення вартості проїзду у електротранспорті має ще затвердити виконавчий комітет ЛМР. Окрім того, під час обговорення цього питання вартість проїду може коригуватись, однак, як зазначив Олександр Одинець, ймовірно, що не у меншу сторону.

За попередньою інформацією, вартість пільгового квитка становитиме 2,25 грн.

Щодо збільшення вартості вартості проїзду у маршрутках Львова, то це питання спеціалісти також зараз активно обговорюють.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ