Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ізраїль атакував сирійську військову базу

Ізраїль в середу, 7 грудня, здійснив атаку на сирійський військовий аеродром на околицях Дамаска. Про це повідомляє державна сирійська агенція SANA.

За повідомленням ліванського телеканал Al-Mayadeen, який підтримує сирійський уряд, жителі прилеглих районів чули гучні вибухи рано вранці.

За даними агенції Reuters, яка цитує сирійське військове джерело, ракетний удар Ізраїля прийшовся по військовому аеродрому "Меззех", що розташований неподалік Дамаска близько третьої години ранку. За словами сирійської сторони, це вже друга подібна атака за останній час. 

Водночас підтвердження цієї інформації з боку Ізраїля наразі немає, речник ізраїльської армії коментувати можливий інцидент відмовився.

Нагадаємо, у вересні сирійський уряд повідомляв про збиття ізраїльського літака та дрона після того, як авіація Ізраїля бомбардувала сирійські позиції. Тоді в армії Ізраїлю спростували заяви Сирії.

Спостерігачі припускають, що удари Ізраїлю у Сирії спрямовані на позиції воєнізованої шиїтської групи "Хезболла", яку США та ЄС вважають терористичною групою. "Хезболла"підтримує режим сирійського президента Башара Асада.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ