Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ізраїль обстріляв військову базу в Сирії

Авіація Ізраїлю обстріляла сирійську військову базу в місті Латакія, повідомив американський високопосадовець.

За його словами, влучили у виготовлені у Росії ракетні установки, які були призначені для радикального ліванського угрупування "Хезболла".

Авіаудар, за інформацією американської влади, нанесли у ніч з середи на четвер.

Представники Ізраїлю та Сирії ніяк не прокоментували цю інформацію.

Напередодні з'явилися повідомлення про вибухи неподалік від Латакії. Зокрема, про це повідомляв Сирійський центр зі спостереження з моніторингу прав людини, який знаходиться у Великій Британії, але про причини цих вибухів нічого не вказувалося.

Латакія - важливе портове місто з сильною спільнотою алавітів. Місто називають оплотом президента Сирії Башара Асада.

Повідомлення про обстріл з'явилися після того, як Організації із заборони хімічної зброї повідомила, що усе обладнання для виробництва хімічної зброї у Сирії знищене або зруйноване. Від Сирії вимагали зробити це до 1 листопада.

Країну інспектували через підозри, що урядові сили використовували хімічну зброю щодо мирних мешканців, внаслідок чого загинули сотні людей.

За словами неназваного американського чиновника, ціллю авіаудару були російські ракети С-125 "Нева" - зенітно-ракетний комплекс малого радіусу дії.

За численними повідомленнями, Ізраїль щонайменше тричі обстрілював територію Сирії з початку цього року.

Ізраїль неодноразово заявляв, що діятиме, коли дізнається, що сирійська зброя, зокрема, хімічна, надходить до бойовиків, які діють в регіоні, зокрема до "Хезболли".

Президент Башар Асад свого часу обіцяв не залишити удари з боку Ізраїлю без відповіді.

Як зазначає кореспондент ВВС в Бейруті Джим Мюїр, повідомлення про авіаудар Ізраїлю по ракетних установках російського виробництва з'явилися саме тоді, коли Росія і США намагаються спільними зусиллями скликати міжнародну конференцію з мирного врегулювання в Сирії.

Росія залишається ключовим союзником режиму Асада. Російське озброєння постачається урядовим військам протягом усього військового конфлікту в Сирії, під час якого, за даними ООН, вже загинуло понад 100 тисяч осіб.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ