Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Ізраїль оприлюднив 150 тис. сторінок документів Шестиденної війни
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Ізраїль оприлюднив 150 тис. сторінок документів Шестиденної війни

До п'ятдесятиріччя закінчення Шестиденної війни Державний архів Ізраїлю опублікував більш ніж 150 000 сторінок матеріалів, які пов'язані з цією військовою кампанією

Зокрема, відкритий доступ до протоколів 36 засідань кабінету міністрів з питань національної безпеки в січні-липні 1967 року, депеші канцелярії прем'єр-міністра, міністерств закордонних і внутрішніх справ, а також міністерств у справах релігій, туризму, юстиції, будівництва та інших.

Крім того, можна переглянути десятки аудіо- і відеоматеріалів, фотографії з особистих архівів.

"Вперше за 50 років можна буде відстежити динаміку роботи уряду перед, під час і після Шестиденної війни, - сказав директор Державного архіву Яаков Лазовик. - Дізнатися, чому був такий тривалий період очікування, і чому було вирішено атакувати. Якою мірою уряду вдалося керувати армією. Як велася дипломатична боротьба в ООН, і як події в Нью-Йорку вплинули на те, що відбувалося в Ізраїлі. І багато іншого".

Переглянути архів можна за посиланням

Довідка:

Шестиденна війна (5-11 червня 1967 року) Ізраїлю з Сирією, Єгиптом та Іорданією, на боці котрих виступили також Ірак, Алжир та Кувейт. В ході бойових дій Ізраїль завоював Синайський півострів, Сектор Газа, Західний берег ріки Йордан, Східний Єрусалим і Голанські висоти, в 2,5 рази збільшивши свою довоєнну територію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ