Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ізраїль повідомив про втрату супутника російського виробництва

Ізраїльська компанія Spacecom визнала втрату орбітального супутника AMOS-5 російського виробництва. Про це у спеціальному листі компанія поінформувала фондову біржу Тель-Авіва, повідомляє Lenta.ru з посиланням на видання The Times Of Israel. Spacecom вказала, що не в змозі управляти супутником і брати з нього дані. За її словами, поломка має незворотний характер, оскільки апарат рухається по орбіті, яку нерозраховано. Апарат був застрахований на суму $158 млн і приносив приблизно третину прибутку компанії.

Супутник призначений для забезпечення послуг зв'язку і широкосмугового інтернету на території Африки та Ізраїлю. Апарат був виведений на орбіту в грудні 2011 року за допомогою ракети-носія «Протон-М» і розгінного блоку «Бриз-М» і повинен був пропрацювати протягом 15 років. Зв'язок з ним був втрачений 21 листопада 2015 року.

Супутник AMOS-5 вироблений компанією «Інформаційні супутникові системи імені Решетньова» в місті Красноярськ і включає в себе елементи від європейського концерну Thales Alenia Space. Причину неполадок російська сторона має назвати 28 грудня.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ