Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ізраїль визнав Україну безпечною країною

Влада Ізраїлю визнала Україну безпечною країною. Відповідне рішення МЗС та міністерства юстиції Ізраїлю набуває чинності у вівторок, 17 жовтня, - DW.

Цей крок має значно прискорити темпи обробки Управлінням реєстрації населення та міграції Ізраїлю поданих громадянами України заяв на отримання статусу біженця в Ізраїлі.

Останнім часом в Ізраїлі значно зросла кількість прохань на отримання статусу біженця від громадян України, досягши 15 тисяч, зазначає видання. Лише з початку поточного року кількість таких поданих українцями заяв становила сім тисяч. Якщо раніше перевірка кожної заяви могла тривати кілька років, то тепер, через статус безпечної країни, цей процес триватиме лише тижні, зазначає видання. Відповідно, можна буде значно швидше депортувати до України тих осіб, котрим відмовили в наданні статусу біженця.

З початком бойових дій на Донбасі ізраїльські відомства не наважувалися визнати Україну безпечною країною, розглядачи кожну заяву на отримання статусу біженця від українців по суті. Утім, попри ухвалене рішення, вихідці з Луганської та Донецької областей не підпадатимуть під статус осіб, котрі прибули з безпечної країни, тож їхні заяви на отримання притулку розглядатимуть, як і досі, за індивідуальною процедурою, наголосили представники Управління реєстрації населення та міграції Ізраїлю.

В Ізраїлі перебувають близько 20 тисяч українців - для поїздок громадянам України не потрібна віза. Чимало з них прибули до цієї близькосхідної країни за допомогою посередників, котрі обіцяли роботу в Ізраїлі, а потім радили подавати заяву на отримання притулку.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ