Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін додав коштів на інклюзивну та профтехосвіту

Кабінет міністрів врахував в бюджеті додаткові ініціативи щодо фінансування освіти на 2017 рік. Про це на засіданні Кабміну, яке відбулося у 3 листопада ввечері, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Це підтримка осіб із особливими освітніми потребами, інклюзивне навчання на суму 210 млн грн. Це також врахування в бюджеті видатків на підготовку кваліфікованих фахівців за професіями загальнодержавного значення – 170 млн грн. Це додаткове фінансування стосується ПТУ. Також врахування в освітній субвенції видатків на здобуття повної середньої загальної освіти в технічних навчальних закладах на суму 2 млрд грн. А також врахування цільових видатків на надання державної підтримки учасникам бойових дій та їх дітям – на 184 млн грн", - сказав Данилюк.

Також у 2017 році відбудеться на 30% підвищення запралати працівникам освітньої сфери. Зокрема, як зазначив на засіданні уряду міністр соціальної політики Андрій Рева, з 1 січня зарплата вчителя без категорії повинна скласти 5266 грн.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ