Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін не мав повноважень ухвалювати рішення про призупинення асоціації з ЄС, - експерт

Кабінет міністрів України не мав повноважень і компетенції приймати рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами. Про це заявив експерт з міжнародних питань Василь Філіпчук в ефірі «5 каналу».

«Дане розпорядження Кабінету міністрів є юридично абсолютно нікчемним. У нас є закон про міжнародні договори. Цей закон, ст. 5 і 7 чітко розписує компетенції уряду і Президента в підготовці подібних договорів. Іншими словами, Кабмін не мав права приймати таке рішення... Кабінет міністрів не мав компетенції приймати таке рішення... Даним рішення Кабінет міністрів бере на себе політичну відповідальність. Якщо ви не погоджуєтеся з тими чи іншими умовами, чому ви берете на себе відповідальність за такий геополітичний розворот?», - підкреслив Філіпчук.

За його словами, дана постанова Кабміну містить фактичні помилки. «Якщо ви візьмете цю назву Угода про асоціацію і текст даної постанови, вони відрізняються» , - зазначив експерт.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ