Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін підпише з Івано-Франківською областю угоду щодо регіонального розвитку

Найближчим часом Кабінет Міністрів України підпише з Івано-Франківською областю угоду щодо регіонального розвитку. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба. Подібні угоди, за словами Міністра, є інструментом взаємоузгоджених дій між Урядом та владою регіонів зі спільного визначення шляхів зростання територій. Про це повідомила прес-служба Кабміну.

«На сьогоднішній день Івано-Франківська область найбільш готова до підписання такої угоди», – зазначив Міністр.

Володимир Яцуба поінформував, що окремо робота ведеться і щодо розвитку території АР Крим. Міністр зазначив, що за останні 5 років Крим значно уповільнив темпи свого розвитку, тому Уряд спільно з виконавчою владою автономії розробляють шляхи розвитку півострова.

За словами Міністра, на сьогоднішній день укладено 4 угоди щодо регіонального розвитку між Урядом та окремо з Донецькою (2007 рік), Львівською (2008 рік), Волинською (2010 рік), Вінницькою (2010 рік) обласними радами.

Однак, за словами Міністра, колишній Уряд дискредитував саму ідею угод, фактичноперетворивши їх з управлінського в суто політичний інструмент.

«Фінансові зобов’язання Уряду перед регіоном в Угоді з Донецькою обласною радою у минулому році були виконані усього на 4% (профінансовано 47 мільйонів гривень проти зобов’язання 1 мільярд гривень), хоча свої зобов’язання перед Урядом облрада виконала на 175 %. І це в найбільш несприятливий кризовийрік. Як результат, виконання угоди у Донецькому регіоні в минулому році було фактично провалено», – проінформував Володимир Яцуба.

У той же час, зі слів очільника Мінрегіонбуду, урядові зобов’язання за такою ж угодою з Львівською облрадоюбули виконані на 105% (профінансовано 342 мільйони гривень), місцевим бюджетом області – на 32%.

«Ми пропонуємо, починаючи з 2011 бюджетного року, запровадити в Держбюджеті спеціальну бюджетну програму, де передбачати фінансовий ресурс на виконання зобов’язань Уряду за всіма укладеними угодами регіонального розвитку», – наголосив Володимир Яцуба.

Окрім Івано-Франківської, Мінрегіонбуд працює над угодами з Луганською, Херсонською та іншими областями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ