Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Кабмін погодив співпрацю Львова з ЄБРР для залучення коштів на Грибовицьке сміттєзвалище

27 вересня Кабмін надав погодження на співпрацю Львівської міської ради щодо залучення інвестиційних коштів, які передбачені на модернізацію Грибовицького полігону твердих побутових відходів. Про це сьогодні, 30 вересня, під час робочої поїздки на Львівщину повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що у липні 2016 р. Львівська міська рада подала заявку до Мінрегіонбуду для участі у програмі розвитку муніципальної інфраструктури. Участь міста у цій програмі дозволить отримати кредит Європейського інвестиційного банку на побудову сміттєпереробного заводу та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Загалом місто має отримати 75 млн євро – 30 млн на рекультивацію і 45 на будівництво сміттєпереробного комплексу.

Європейський інвестиційний банк надає кредит на 25 років під 1,5% річних. Після того, як угоду з Європейським інвестиційним банком підпишуть, місто вибере ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу. Розпорядником та отримувачем майбутнього проекту буде ЛКП «Львівспецкомунтранс», яке зараз є одним з п'яти підприємств, які займаються вивозом сміття у Львові. За даними Львівської міської ради, щоденно Львів продукує 650-700 тонн сміття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ