Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Кабмін: Розпочався процес поступового зниження цін на ліки

Розпочався процес поступового зниження цін на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми, який триватиме до квітня 2017 року, коли стартує програма відшкодування вартості ліків, повідомив Урядовий портал.

Відповідно до рішень Кабінету Міністрів, спрямованих на підвищення доступності ліків для громадян, з лютого 2017 року суб’єкти господарювання, що здійснюють виробництво, оптову та роздрібну торгівлю лікарських засобів від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми, знизили ціни на ліки в середньому на 15-30%. Наступний етап зниження цін на зазначені ліки відбудеться у березні. Таким чином, ціни на ліки в Україні поступово будуть приведені до рівня цін на ліки в країнах-сусідах (референтних країнах).

Зважаючи на значний обсяг залишків ліків в аптечних мережах, Уряд ухвалив рішення про продовження терміну продажу залишків ліків за старими цінами до 1 квітня 2017 року. Нові партії лікарських препаратів, що надійдуть до аптек з 1 лютого, будуть продаватися за новими зниженими цінами.

Поступове зниження цін на ліки дозволить забезпечити комфортний перехід до державного регулювання цін на ліки та запровадження програми відшкодування їх вартості, уникнути дефіциту ліків та незручностей для громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ