Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін своєю постановою має чітко врегулювати товарообіг з окупованими районами Донбасу

Кабінет міністрів своєю постановою має чітко врегулювати правила торгівлі з окупованими районами Донбасу та зробити ці правила прозорими. Це допоможе зняти напругу у суспільстві та знизити обсяг контрабанди, яка потрапляє з окупованих територій в Україну. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат від "УДАРу" Дмитро Білоцерковець, коментуючи блокаду залізничного транспорту активістами в Луганській області.

«Наразі товарообіг між Україною та окупованими територіями Донецької та Луганської областей регламентується наказом СБУ. Однак, процедуру необхідно прописати у постанові Кабміну, де буде чітко вказано, на основі яких документів та у якій кількості товари зможуть перетинати кордон окупованих територій. Тому ми очікуємо на таку постанову Кабміну, і я впевнений, це зможе зняти напругу у суспільстві», - наголосив «ударівець».

Він також висловив переконання, що суспільство має отримувати чітку інформацію, як саме і в яких обсягах відбувається товарообіг з окупованими територіями Донбасу. «Ні для кого не секрет, що контрабанда потрапляє як з території Донбасу, так і на окупований Донбас. І на цьому хтось добре заробляє, а патріоти, які розслідують факти контрабанди, гинуть. Тому, щоб зняти градус напруги та зробити цю галузь прозорою, громадськість має отримати чітку відповідь: хто, що і у якому обсязі продає на окупова

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ